Tuesday, October 4, 2011

pads for the tank

Holla....

Haha..mcm kelakau je title entry kali ni..tak tau nak letak tajuk apa...nape pilih topic ni? sebab pagi tadi realize tinggal 1 pair jer lagi pad for my tank..gotta buy new pack lorr...

kita start pakai breast pad ni sejak berhadapan dgn satu peristiwa yg sangat memalukan di khalayak ramai..it happened when i was still in my confinement, kalo tak silap khayra balu lepas amik her 1st month jab from KK ptjy.lepas balik klinik, kami ke NIlai 3, nak beli paperbag utk majlis cukur jambul si kecik which will be held next week nyer ( owwhh..baru teringat, entry utk majlis cukur jambul tak buat lagi, kan?)..sgt la gamble, dlm pantang bleh lagi gi nilai 3 bersama2 mama & bY..then balik dari nilai 3, kami singgah jap Bangi untuk beli pacifier Khayra- since yg 2 bijik papa dia beli, dia takmo isap..

dok ralat membelek pacifier, time nak bayar baru mama perasan & tegur..coz tadi mama yg dokong baby dok ronda2 dlm kedai...kita plak sibuk membelek pacifier...baju basah..alamak..malunya!!!

dari keadaan tu lah baru trigger nak kena beli breast pad..memula dulu before bersalin, takde la terpikir nak beli lagi..time nak naik keje baru plan nak beli..rupanya anggapan ku salah sama sekali!! so my 1st pack i bought was Pureen...dia ada few range 12 pcs, 24 pcs( pcs yea..bkn PAIR)..boleh tahan gak rege dia...(sambil memikir masa hadapan...kos tambahan yg perlu dimasukkan dlm monthly expenditure :P)..and suddenly, terjumpa plak pack yg kat bwh ni- which i think sgt value for money..84 pcs (RM31.90)..kalo tak yg 24 pcs kalo tak silap dlm RM23..


Sejak peristiwa tu, kalo rasa nak kuar rumah, mmg wajib pakai la...malu wo...basah kat boobs..dah tentu2 sgt menarik perhatian org ..ahaks!!Bila dah start keje..pakai hari2..habis pulak my 1st pack..then terpikir nak pakai yg washable..kebetulan ada kursus kat Bangi, balik kursus gi singgah kat butik MumDreams..sebenarnya nak beli baju jenjalan yang bleh nursing ..nak survey harga..tgk design bj sume yg sopan2 ..ala2 muslimah punya( hantu sungguh aku ni..!!) tak jadi nak beli.. yg modern2, stylo2 takde :( sambil melihat2 produk lain yg ada kat kedai tu, ada terjumpa washable pad..trus grab..rege pun murah..rm16.90 je for 3 pairs..coz pernah gak dulu2 survey kat mag, standard rege dlm rm30++..apa lagi trus la amik...

tapi disebabkan aku ni, bukan la seorg yg rajin..masalah gak beli jenis washable..nak kena rajin membasuh..kat umah ni aktiviti membasuh baju, selagi tak tinggi baju kotor menggunung, selagi tu tak basuh (hampeh..!!) mmg la patut basuh secara hand wash jer..tapi dah nama pun malas...huhu..sendiri mau hengat!!

so, kena cari alternatif, kena gak beli lain..lagi satu, washable pad ni, tak brape absorb..kalo pakai gi keje, by noon pumping session, mesti kena tukar pad lain..mcm geli & tak selesa pulak pakai basah2 lencun..takut ada pembiakan bacteria pun jugak.

nak cari pureen value pack mcm aritu, takde dkt the Store Plaza Alam sentral..yg ada, dan murah hanyalah Tollyjoy ni...rege dia..tak ingat..dlm rm23 kot..( 40 +8 pcs)kelebihan dia-diameter padding dia lebih besar..cuma i still selesa pakai pureen..absorbtion pureen much better than tollyjoy..




so...lepas ni nak cuba brand apa pulak ek..??

No comments: