Friday, December 18, 2009

Salam Maal Hijrah

Hollaa...

Salam Maal Jijrah buat seluruh muslimin & muslimat di dunia..
happy new year bro & sisters..

mcm rakyat m'sia yg lain..apa yg best pasal maal hijrah ni adalah dapat cuti public holiday..yeayyy..
bley bagun lambat- dan bermalas-malasan di rumah..yelah, arini je last day aku dapat bermalas...mulai esok,my hectic days will start over again since the new semester starts tomorrow..classes to attend, assignment to finished and the horrible part- sem ni aku dah start buat final project..ntah apa yg tajuk yg akan aku pilih gamaknya..tak tau nak pilih lecturer mana...nak amik power atau hi-voltage...??haish..risau betul..

back to our topic..alhamdulillah, baru-baru ini, aku baru jer melalui satu penghijrahan..
penghijrahan yg membuatkan suami ku tersayang tersenyum dan tak lekang dibibirnya memuji " sayang comel la arini.."

seperti mana janji ku sebelum sah menjadi isterinya untuk pakai tudung bila dah kawen sok..akhirnya mulai 3 ramadhan 1430H , aku telah mula pakai tudung..satu penghijrahan besar dalam hidupku..bukan kerana janjiku semata-mata, tetapi aku rasa bila lagi,kalau bukan sekarang..kesian plak kat hubby kena tanggung dosa kerana tidak mendidik isterinya utk menjadi muslimah yang sejati..cewahh..

kenapa 3 ramadhan? sebab tak beli tudung lagi 1 ramadhan tu..hahaha..2 ramadhan tak keluar rumah..so, mlm 2 ramadhan tu, adalah hubby dok tanya-tanya..dgn ayat2 bunga..memujuk aku utk menunaikan janjiku..tapi aku saje buat ngelak-ngelak dgn soalan dia..konon nak bg surprise pagi esok time nak gi keje(padahal mmg aku dah niat nak pakai pagi sok)

so, pagi 3 ramadhan tu, masa tgh bersiap,hubby masih tido coz dia keje mlm..bila aku kejutkan dia ,nak salam nak gi keje dah..terkejut dia & tersenyum lebar dia tgk aku pakai tudung..seronok sgt gayanya...

dan mulah saat penghijrahan aku..bila sampai opis, mmg ramai yg terkejut..segan gak..takpelah...benda baik..apa nak dimalukan..

cuma memula ni,aku mcm tak berapa selesa, coz kepala ku dah la besar, bila pakai tudung, nampak lagi tembam...ramai gak tegur nampak tembam & berisi..sedih gak..takpelah,yang penting, dapat membuatkan suami terchenta gembira,& dapat pahala..insyaAllah..


Adios

BlacK + WhitE PhoTo ConTest

Holla..


Ekceli terjumpa contest ni, mase baca blog Bib..looks interesting.
dianjurkan oleh Ezzan.




teringat plak pada gambar yang Jep amik masa gi lawat skolah aritu..
saje melawat skolah dgn kenkawan..ada perlawanan ruby 10-10.
sambil2 mengimbau kembali zaman suka duka persekolahan..
kbetulan Jep is our Mr Photographer..so apa lagi..posing abis la aritu..





pose ni ditangkap di depan kelas kami ~ kelas 5 Maju sempena nak mengimbas kembali kenangan kami semua sekelas telah dipaksa ketuk ketampi sebyk 20x oleh cikgu Jasmi yg ajar sejarah akibat ramai yg terlupa siapkan homework yg dia bagi ~ kalo tak silap..hahaha...

harap-harap bley menang..yeay..

Friday, December 11, 2009

Lelaki dan ketakutan..

holla...



actually, nak cite my pengalaman gi klinik last monday..and suppose nak trus nak trus tulih blog..tapi, arini baru berkesempatan..isnin tu, walaupun MC, mmg sgt la tak larat..dont get me wrong..sakit perut-beri-beri..jer..tapi dlm perut ni,tegang semacam jer..



alkisahnya, while in the waiting room, sambil melayan perut yg sakit, adalah 2 org boy yang menanti giliran dan akan menjalani ritual sekali seumur hidupnya- bersunat aka berkhatan...

and that made me to think..



org lelaki ni, hidup dia ada 2x jer rasa takut : masa nak berkhatan dan masa nak nikah..



am i rite?



this is becoz, 2 stage of life inilah yang membawa mereka melangkah ke alam baru~ alam dewasa dan alam rumahtangga.

ketakutan dapat mematangkan mereka..ketakutan juga menyedarkan mereka akan erti tanggungjawab yg telah Allah amanahkan kpd mereka sbg pemimpin keluarga.

Thursday, December 3, 2009

warehouse sale fever..:P

holla..



bila baca tajuk atas..i bet all girls must be smiling and can't wait to know more.

meh kasi story sket..I mula terjebak dgn dunia warehouse sales ni sejak direkemenkan oleh my sweety Ain akan website nie : http://www.shoppingnsales.com/



my 1st impression: wow!! byk nyer sale..!! yeap..kat sini I nak share dgn you all webbie tu mmg menyenaraikan segala sale & warehouse sale yang ada di mesia ni..so that means, saper yg rajin tgk web ni,akan tau lah all upcoming sales event near you..so bleyla mark those dates on your calender-berangan nak beli apa nanti- dan memulakan misi membodek hubby masing2 utk kasi sponsor some cash for that sales..ekekkekeke..



my shopping experience from this web ~ byk gak .....antaranya :



Metrojaya warehouse sale @ stdm s.alam- sept '08 : perfume kylie minogue,revlon lipstik,cofret perfume set (brand tak ingat-for men( konon utk hantaran-last2 bg pada ayah)



Lancome warehouse sale @ Jaya33 : lancome mascara,Lipgloss,lipstick,Chridtian Dior mekap pallet



Metrojaya warehouse sale @ stdm s.alam (2nd) : davidoff men cofret set, Loreal face wash & stilla storybook mekap set.



cadbury w/house sale @ centro plaza ~ sept 08: lots of cadbury chocs bars,choclairs,zip,etc



cadbury w/house sale @ centro plaza -mac 09(2nd) :choclairs botol (utk doorgift kawen),choc bars,etc


Van houten choc w/house sale @ Shah Alam : choc kandos (door gift),choc bars,tango chocs

Nose w/house sale @ subang : hanbag, sandals

Nose w/house sale @ subang (2nd) : sandals & pump shoes

Triumph w/house sale@ Jaya33 : bra of coz..( the worst w/h sale i ever go)

maybe ada few more yg dah penah pi..tapi lupa dah..

basically setiap tpt yang i pegi~ gi sorang2..i like that way so that i can take my own sweeeeet time to choose n cuci mata..bkn apa..juz nak share one of my experience masa gi triumph sale tu..i went wif my ofismate..once we entered the selling floor, kami berpecah and promised sape dah siap pilih can start Q-ing

since i finished first choosing i started to Q..dah la that area was so damn crowded, and no aircond/ventilation-and there's only 2 cashier counter..then she's done choosing and stand beside me..i only bought 2 bras, while she bought 5 g-string..yg nyampah dia kata nak tgk kat the other area kejap..ok lah..fine. she gave all her things to me.i expect she'll be back n Q wif me..towards the end..tak nampak batang hidung..bila dah siap bayar, call dia, rupanya dah ada kat GF..tgk-tgk booths yg jual mcm2 ..

Ada ke patut??dah la brg dia paling byk..atleast offer la bertaur ganti-ganti..ni tak..sedap je lepas tangan...kita jer yang bersesak sorang2 mcm nak pengsan..geram sgt..

morak of the story~ sejak tu kalo gi memana w/h sale..gi sorang2 jer..sendiri puas..hati tak sakit

just to share some upcoming w/house sale that i'm going (kot?!)

1.Unza w/h sale :2-6 dec @ subang = plan nak beli stok sabun + syampu + bedak protex

2.F.O.S : 10-12 dec @ glenmarie = kot2 ada baju/ dress /pants yg berkenan n very cheap??

3. Giordano : 3-6 dec @ jln Peel = kasual shirts perhaps... or jeans? i love giodano jeans


see ya...

Wednesday, December 2, 2009

boss baru..mcmner ek..?

hollaa...

effective from yesterday, i'm getting new Sr Engineer-pn Syakirah who is replacing Pn Siti who got promoted to become PK in Cheras~ Congrats to you..

ingat lagi masih mula2 she joined us in Maintenance unit..rasanya her first 3 month's dah byk air mata aku yg gugur-tak tahan dgn perangai & kehendak dia..sampaikan tiap kali solat, aku byk doakan dia cpt2 naik pangkat spy dia cpt kuar dr unit ni..tak sanggup ada boss mcm ni..yelah..takkan nak doa yg tak elok utk dia kan? so i juz doakan yg baik2..minta dia dpt promotion ..bolehla dia blah..hahahaha...

personally, mmg i'm a bit relieved she's going, coz during her time leading the department, only 3 of us who's struggling to makes things done.report Syarat 14,loses,-data for presentation-misc data-bla..bla..bla..

the worst part during SEMS audit..she's only busy directing this and that, but didn't offer her hands for us..dah la dgn our daily main task..nak hadap audit lagi..mmg la tak terbawa rasanya..Maybe she acted that way, just like how she was treated as Jr Engineer those days..so~ kes balas dendam la ni kot....hahahaha..

the part that i hate the most~ as senior engineer she never has the password to login into ERMS!! wat kinda of S.E was that..that's why la bila her 3 execs is away..and the tech minta release work order, mula lah dia gelabah- getting all her execs to release it..sgt la tak patut..

that is the dark site of her..the "cerah sket" part of her- she can fight anything for the sake of her units..teringat lagi masa nak discuss pasal TOC among Maintenance vs Project..sampaikan PK tak terkata tgk dia mengamuk..wakakaka...

But i'm a bit pity for her, before she left Subang Jaya branch, sumthing bad happen to her..shameful incident by heartless creature in world..malu wooo bila satu bangsar gempar pasal poster tu..seteruk2 dia sbg SE kami, tapi takdelah sampai seteruk mcm didakwa kat poster..kejam sungguh...

watever it is...as human, kita tak lari dari kesilapan~ n we are not perfect..that is facts in real life!!

adios