Tuesday, April 27, 2010

Love is you and me Contest



Holla....


masuk contest lagik!! beba lah ni yg mengajar menda contest-contest ni sampai diriku begitu tertarik nak join gak semua contest yg ada..huhu..

rasanya selain nak celebrate 2 tarikh penting dlm hidup Pn Beba, melalui penganjuran contest nie,bley gak dia promote biz kecil2 lan dia iaitu Sabah Accessories..wah..sejak dok Sabah,nama business p0n ada word "Sabah" yea bah..?!hehe..

Kat situ,mcm2 aksesories ada..sume lawa2...sesuai utk ladies..women..mommies..aunties..yg suka berfesyen bersama aksesori...baru nampak stylo u ollss...okeh!Harganya p0n..berbaloi-baloi...

so sesape yg rasa nak menambahkan koleksi aksesorinya..jgn lupa usha web tu yea...cuci2 mata...pasti tergoda...hehehe...

Sesi mempromote dah selesai..so Bib..gambar pertunangan beta menjadi pertaruhan...yg pasti...masa gambar ni di capture oleh En Jep kita...bergetar seluruh adrenalin ku bila bertentangan mata dgn en Tunang(pd masa itu)..mmg ada sparks of love la nak dikatakan masa tu...wuhoooo..




Dgn harapan...semoga kali ni..menang la..asyik kalah jer... kalo menang nak hadiah" Sweet Purple Cat-Eyes and Crystal Bracelet" boleh????hehehhehe ...Amin..

Friday, April 16, 2010

HaPPy BerFdaY...to Meeeeeeee...

Holla...

Happy birthday to me..
Happy birthday to me..
Happy birthday,happy birthday..
Happy birthday to me.....


yeah...selamat ulang tahun yang ke-27 Puan JaJa...hurmmm..dah tua rasanya plak...Alhamdulillah,segala puji buat Tuhan Pencipta Sekelian alam..Atas izinNya, saya masih diberi peluang meneruskan kehidupan di muka bumi ini.Syukur alhamdulillah..

Apakah wish saya bila bergelar sweet 27 ni??(sweet lagi ker..?!!)..1st of all , saya berazam utk mula minum susu..becoz takut dgn penyakit osteoporosis-kerapuhan tulang..oh..saya sgt takut-and can't even imagine if i ditakdirkan utk menghidapinya..Nauzubillah..

2ndly...bercadang utk seriusly put down my weight yang semakin bagai dipam2..and lipatan-lipatan huduh di sekitar badan saya...kesian suami saya terpaksa tgk isterinya yg semakin chubby ini...oleh itu,sebagai langkah permulaan, for my berday gift, i requested F.I.R girdle by Ivy6 as my berfday present kali nih..hehehehe...harap2 ianya membantu...amin..

3rdly..nak semakin serius menjaga muka agar maintain muda remaja..mematuhi regime penjagaan wajah,etc..i'm now start to worry of wrinkles...oh no..wrinkles ,plz go away...
oh ya..kebetulan pula, lunch time tadi ada attend Beauty Class anjuran kelab Kilat kat ofis..by Mary Kay beautician..cerita lanjut akan dicite on next entry ya..tunggu..


oh yea...ada cerita yang tragis juga yang berlaku semalam..maybe sumbangan terakhir saya pada usia 26thn dlm membantu sesama insan..cerita lanjut, iin next entry ya..tunggu..

p/s..sowi semuanya dlm next entry coz rushing nak sambung study..ahad ni ada final exam..

Tuesday, April 13, 2010

Only for Durian lover!!

Holla~~

kali ni nak kasi story pengalaman makan "DURIAN PANCAKE"

cite nye gini, 31 mac ritu i attended 1 taklimat pasal CGIS kat Menara TM kat Bangsar tu..so happen, tgh time lunch break, juadah yg disediakan sgtla tak menyelerakan..kebetulan plak my frens - Mazni & yana dok kata," hmm..dah dkt dgn Mid Valley ni..jom kita mkn pancake durian nak...?sedappp~~"bersungguh betul si yana ni bercerita..

dek kerana saya adalah seorg 'hantu' durian...maka terus menggesa mereka utk teruskan niat gi MV..lgpon jam baru kul 12 lebey..kena masuk kelas balik kul 2..yg 2 org ni plak kata, nak trus balik opis...

sampai jer sana, kami terus mencari centre court- si yana ni confident jer kata cente court..puasla kami cari, tak juga jumpa...rupanya kat Level 1, dekat wing yg ada metrojaya.bukan centrecourt punn .lama juga kami dok pusing2 dok melayan "seingat" si yana tu...

so, here we are >> SweetChat Cafe..

dok masa semakin singkat, kami trus oder apa yg kami hajati iaitu : durian pancake (RM7.90)





nampak sedap tak...


Ni yana yg oder- manggo ape tah..sedap gak...ni mazni yg order...pun lupa nama..


ginilah rupa pankek tu bila dah di potong dgn sudu..seulas isi durian yg sgt sedap & lemak layered wif thin krim & disaluti dgn kulit apa tah..rasanya..mmg heavennnnnnn~~~~
sedap wo..i saje makan slow sambil menikmati keenakannya..
confirm, akan ada next visit..yg besh nyer..dia ada bagi loyalti card..kumpul cop for every rm30 purchased, bley dapat hot desert, or rm60 purchased dpt cold desert yg besh kalo rm90 dpt free durian pancake..yeay!!!

dia nyer lunchset pon nampak best-and murah RM9.90 nett...
i shud try pas exam..sgt tak sabarnyer...



Monday, April 12, 2010

Kacang PooL~~yummY

Holla..


pernah dgr & makan sejenis menu bernama "Kacang Pool"?
aha...kalo bkn org J.B, msti tak pernah dgr..rasanya..sgt lah sedap okey..!!


was first introduced by my big bro 2 yrs back masa gi JB utk attend Lab at UTM Skudai.time tu balik JB skali dgn abg & my classmate-Nurul(muka dia p0n mcm kak ira)

lokasinya: sebuah foodcourt tepi jalan on the way nak ke Bandaraya JB, bersebelahan dgn Bomba..opposite dgn Courts Mammonth...daerah tampoi kalo tak silap(to be corrected later)


last year attend lab, mmg tak sempat nak mkn lagi skali, coz menumpang kete org..but kali ni, dtg JB dgn bY, mmg akan paksa dia utk melepaskan kerinduan pd kacang Pool ni...



Mcmner rupanya dia...mcm dlm gambar kat bawah ni...Dihidangkan bersama sekeping roti homemade yg sgt besar & tebal yg di toast dulu, dan kacang pool tu ada telur mata kerbaw, limau kasturi, hirisan bwg,cilipadi sket ,dan kuahnya...





kasi close up sketttt....
rupa kacang pool bila mula dicicah dgn roti
penangan kerindungan pada kacang pool- LICIN!!!
Nak tau rasanya??hmm..tak tau la nak describe..nama jer kacang, tapi bkn ada rasa kacang pon..bY pon memula tak nak gak...saya saje yg order memula,kononnya bY tak suka mkn kacang..bila saya nyer dah sampai, suh dia rasa..dia pon nak jugakkk...(kira sedap la tu pada tekak dia..!)
Rasa dia mcm ala2 mkn kuah spageti bolognese...tapi tak masam mcm kuah spageti la...
Asalnya makanan ni, dari ngr arab- tapi dah di "Malaysia"kan...harga? 2 tahun lepas kalo tak silap RM3.50, but tahun ni dah jadi RM4.00 semangkuk...
Kepada kengkawan yg teringin,tapi tak berkesempatan gi JB, skang dia dah bukak outlet kat Kota D'sara...coz aritu pernah gak kuar kat Jln2 Cari Makan hosted by Serina Redzuan...
tapi yg kat kota d'sara tu dgr citer mahal sket la, rm6.00 semangkuk..tapi owner yg sama..even masa mkn kat JB, dia ada tampal notes kat gerai dia mentioning they are now operating new outlet in Kota Damansara...
Klao dah teringan...apa salahnya...y not korang google jer "kacang Pool " kalo nak tau exact location utk outlet yg kat d'sara ni ..okeh??
selamat mencuba..

Friday, April 9, 2010

"the perfect vacation giveaway by ciare :)"

Holla...



dah lama meninggalkan sebentar blogwalking utk join contest ni..so happen my fren bib organize contest gak..then terjumpa plak satu contest lain yg tak kurang hebat menarik..apa yg penting, juz comply segala syarat2 yg ditetapkan oleh Pn Ciare tu:


1-buat 1 entri di blog yg bertajuk "the perfect vacation giveaway by ciare :)". -DONE

2- Entry tu perlu jadikan ia STICKY MODE -DONE

3-copy banner contest di atas dan meletakkan dalam entriy-DONE

4- letak kat sidebar sekali dan linkkan .-done

5- Tepek 1 gambar masa gi vacation. -DONE


so..gambar yang saya cuba pertaruhkan adalah..jeng..jeng..jeng..



Nape pilih gambar ni??coz sgt menggambarkan mood bervacation..siap posing ala2 model tepi kolam lagi..Kalo Julie Dahlan tgk,confirm dia sambar jadi pelakon dia..wakakaka..yelah, dia kan dulu2 suka buat drama/filem msti nak kena ada part tepi kolam..kira trademark Julie Dahlan la time tu..huhu.

hahaha...lupakan cerita pasal Julie Dahlan...Nway,gambar ni diamik masa ni gi honeymoon kat Bali pas kawen July lepas..


harap2 Pn Ciare dpt lah pilih entry saya utk jadi among the winners..ekekeke...