Thursday, July 28, 2011

olredi 100 Days..!!

Holla..


today genap 100 days Khayra Adelya dilahirkan ke bumi Allah ni..Alhamdulilah..she's growing well & healthy..cuma last week sgt menyedihkan bila dia telah dijangkiti penyakit batuk yg disebarkan oleh bdk2 lain kat umah baby sitter dia..poor khayra, dok kat umah Ummi tak sampai sebulan, dah kena penyakit...kecik2 lagi dah kena mkn ubat...


masa mula2 dia kena batuk, tak brape perasan...that wiken,mama dtg umah and she insisted nak tido dgn baby mlm tu..rindu katanya...mlm tu, mama kata khayra dok batuk je..dah siang, baru perasan..mmg kayra batuk..sian sgt tgk dia..mcm tak selesa...

 
kami terus gi klinik..Doc mmg tak brape galakkan mkn ubat, coz she's still small,even low dosage..bagi bila perlu..bila mlm, mmg sgt kesian tgk dia..tak lena tido dia jadinya dok batuk je..dat fri morning, bY suh bw jumpa Paed kat Rawang..so, terpaksalah masuk lmbat sket ofis..kalo bley nak amik half day je..tapi, jumaat mana bleh amik half day (a.m).Paed bagi ubat antibiotik, batuk & kahak..kesian tgk dia menangis kena mkn ubat yg tak sedap tu...kita yg tua pun mana suka mkn ubat,kan?

Tuesday, July 19, 2011

Our 2nd Wedding Anniversary ::17.07.11 ::

Holla..


lama dowh tak update...!!dah ada anak..busy!! ceh..blm ada anak pun tak ter-update gak...nama p0n pemalas..ahaks...


17.07.2011~ tarikh penting bagi kami..coz it is our 2nd wedding anniversary..Alhamdulilah..pejam celik,rupanya dah 2 tahun pegang title isteri kepada encik hishamudin aka bY ..alhamdulilah juga, kami dah pun dikurniakan zuriat yg sgt comel, gebu,bijak dan sgt menghiburkan hati~ Khayra Adelya,"si bulat-bulat"..pada saat blog ni di update, Khayra juz turns 3 month old..there will be another entry for that later on...


this special date started with mengejutkan bY yg terlena di sofa pada tepat 0001 hrs..terus bagi dia kad yg direka khas olehku, yang disiapkan dlm masa sejam, semasa khayra terleka kejap sambil bermain dgn atuknya siang tadi..mujur atuk khayra dtg...dptla aku lari2 kan diri kejap buat kad yg tak seberapa kreatif ni..semua brg recycle jer...tapi the one and only in the world



pagi ahd tu, bY ada kelas..so i couldn't expect much for our celebration..mujur dia tak kena masuk keje malam aritu..kalo tak..hampeh...no celebration la gamaknya~~

bY sampai umah pun agak lewat, almost 5.30..kami siap2 cpt, and headed to our favourite & nearest mall - the curve..jenjalan kat sana kejap, sambil kat kepala hotak ni memikir, kat mana tpt makan yg best..dari dulu slalu aim nk mkn kat Bubba Gump..bila usha tpt tu, mcm tak sesuai pulak khayra ada..dat place quite dim, and smokes everywhere..mujur khayra tak meragam...elok je dlm stroller dia..tapi dia nyer onion ring nampak menarik la...kena try gak ni oneday


Gi The Apartment plak, menu dia nampak mcm kureng..plus rege dia boleh tahan tebal...(almaklumlah..dh ada anak, kena berjimat sket,kan..!)last2 kami mkn kat the Garden...which is ala-ala Full House gak..tpt yg kami mkn last year...


I ordered Teriyaki Chicken..sedap..tapi very small portion...fried calamari dia pun sedap..mushroom soup dia, bolehla..tapi kat full house mmg terbaekk...

Chicken Teriyaki

Tapi yg spoilkan sesi mkn2 ni ialah Khayra..time ni ah dia nak "mi-Milk"..aduyai..dari mula sampai restaurant ni, sampai habis bergayut jer dia...takpelah..inilah salah satu pengorbanan seorg mama...tak dpt enjoy mknan on her special day...



lepas mkn, we decided to go home..yelah,esok kan keje...lgpun, kalo keluar on sunday ni, mmg malas sbnarnya..rasa nak rehat je ..i lebih prefer nak keluar, hari sabtu je..



begitulah cerita sambutan anniversary kami..mmg tak happening..yelah..bkn berdua mcm dulu, merata kami berjalan dari siang sampai mlm...dh ada anak, lg2 kecik lagi ni, agak limited nk ke mana2...semoga kebahagian kami kekal selamanya..amin..




Khayra-Papa-Mama
Nak tunjuk skirt ni sbnarnya...dah lama giler tak pakai..muat lagi you....!