Saturday, January 29, 2011

Pizza Hut-Ring Of Fortune

Holla...

LAst wiken, lps balik antenatal class ( pasal antenatal class akan ada satu post nanti) tekak ni teringin la nak mkn Thai Green Curry kat Bangkok House,Shah Alam..ekceli mengidamkannya bila teringatkan mkn masa kat Krabi dulu..mmg marvellous...memandangkan waktu utk dinner awal lagi, By ajak gi Jakel Shah Alam jap..dia nak belikan hadiah kain utk pakai time konvo nanti..[ohh..i'm so touch,busyuk..!!] dok busy pilih2 kain yg berkenan,siap maghrib kat jakel, kami pun rembat selai kain chiffon ni and terus headed to Bangkok House, DePalma Shah Alam..Before this, pernah gak la goggle mana mau cari thai green curry ni, and it seems ramai rekemen kat Bnagkok house yg kat PJ time tu..and now dorang dh moved to Shah Alam.Sampai je sana..i expect it to be a cosy restaurant, ala-ala Ayutthya ke,etc..rupanya sekadar coffee house bg hotel de palma..hmm...:(



kami sempat la belek2 menu dia...quite pricey and tak setanding dgn tempat dia...we dont want to take any risk ( mahal, tapi tak sedap), bY suggest kita mkn kat De Chiengmai je, dah tentu confirm sedap kat Thai food kat situ..so, we left that place and nak cari tpt mkn biasa2 jelah..punyalah ppayah nak cari kdai mkn kat Shah ALam ni..

ingatkan kedai mkn bersepah..mapleiy je byk...satu Seksyen 19 kami ronda tak jumpa..then kami ke seksyen 20 plak..ada nampak mcm restoran, so stopped by..bila masuk jer, rupnya kedai tu buat konsep mcm food court..cehhh!! kebetulan plak ada pizza hut kat tepi tu,so i decided nak mkn pizza hut jelah..nak try menu baru launch smlm tu sempena CNY..Ring of fortune..nampak mcm best jer...



tapi crowd punyalah ramai...takpelah..layan jer..lgpun bkn ada nak rushing apape pun..malahan bY plak nak ngelak drpd jemputan majlis doa selamat jiran selorong kami.hehehe..jahat kan kami :P



mcm biasa, sup & cheese stix dtg dulu..mak aiii..masin giloss sup dia...bahaya betul kalau aku abiskan...bY pun tak lalu nak mkn ciken sup tu..rasa nak komplen jer...huh..after a while (about 20mins) barulah pizza kami sampai..hampeh betul....cuba korang tgk gambar kat bwh...real one that was being served to us dgn dlm gambar promo...macam langit dgn bumi jer...

beza giler ( i'm not talking about the pic kualiti ya..;P) the product..! ayam dia adalh dlm 8-10 ketul AJER..kosong..tak mcm dlm gambar promo dia..meriah sakan dgn nenas la, cornflakes keliling pizza tu la,red capsium la, chiken la,bwg besar etc..menipu besar la pizza hut ni!! taste wise..hurm ok la..since i love cheese very much..kalo takde cheese dlm crust dia tu,this pizza is totally dull, plain, and tasteless..tak terasa langsung pizza sause dia...

so sesapa yg nak try tu..think twice la ek...

DHA during pregnancy

Holaa...
lama giler kan tak berblog..payahla pakai celcom ni..asal mlm je, trus tak dpt nak online..tensen betul..mcm nak terminate je..tapi ni jerlah pakej paling murah in town..takpe, kasi sabar je dulu..kalo dah tak tahan..rasa mcm nak try DiGi jer..
Nak blog kat opis,asyik ada error yg ntah apape je..nway, la ni nak cite pasal supplement DHA yang i dah start amik about a month ago.Ekceli was recommended by my ofismate since she was advised by ber gynae masa peknen dulu..tapi yang dia pakai brand NeuroGain..try usha kat farmasi, it seems Bio-Life DHA Natal lagi tinggi DHA contain dia..and lg berbaloi la rega dia..so, amik jelah brand ni..but of coz la before beli, ada gak consult dgn my Dr..tapi dia takdelah nak kata tak bagi, or bagi..cuma dia ckp, awak mkn la apapepun, yg penting very food that u consume all the nutrients will pass down to your baby..
Kalau tgk kat tenet, among the benifits of DHA intake during pregnancy are:
1.Lower risk of breast cancer
2.Reduced chances of postpartum depressionand postpartum CVT
3.Less chances of having C-sec,premature & low birth weights
4.Diminishes chances of miscarriage
So besar la harapan saye dengan doa yg tak putus2 kepada Allah memohon keizinanNya agar khasiat yg terkandung dlm kapsul ni dpt memberi khasiat spt yg didakwa..Amin...