Sunday, February 27, 2011

Finally revealed..!!!

Holla...
setelah sekian lama berteka-teki-teka-tekuk...akhirnya..gender my lil baby dpt diconfirmkan..itupun setelah melalui 3D scanning kat Vision College,Kelana Jaya 14 februari yang lalu..
patutnya 14-16 feb kami terbang ke bumi langkawi utk 3h2m..saje,jalan2..shopping2..by the time beli tiket, blm peknen lagi..dlm bln 5 2010 kalo tak silap..time tu air asia ada buat promosi..return for 2 person bleh dpt rm160...banglo tnb pon siap booking..

tapi kita hanya merancang, Allah yg menentukan...planning kami terpasa dicancel sbb currently i'm 7 months preggie..takut lah kan..kot2 terberanak kat sana ke..tak pasal2 jd anak langkawi...2ndly, bY tak kasi gi sebab banglo tnb yg kami nak duduk tu...yelah..once a while jer berpenghuni..takut "tak brape sesuai" utk ibu2 mengandung & anak2 kecil..3rdly myself pun dah tak brape larat mana pun nak berjalan2..larat mmg larat..cuma kena slalu berenti rehat...take 5 org slalu ckp...

so, w/pun tak dpt gi langkawi, i saje amik cuti..diisi dgn aktiviti lain..iaitu gi 3D scanning..tpt ni telah direkemen oleh my ofismate..sebab murah gilerrr..before this dah pernah survey..most of it berharga rm200 above..tapi kat Vision College ni hanya RM90..damn cheap,huh?!

tapi nak buatnya baby kena bawah 30 weeks..kalo tak, tak nampak dah...so by the time i buat,ngam2 30weeks..kalo sape yg teringin nak gi sana juga, kolej ni terletak berhampiran Giant Kelana Jaya..betul2 belakang bakeri Baker's Cottage.mmg tak susah la nak cari..but bear in mind, kat sini sekadar scanning, takde Dr's consultation..

Masa clinician tu dpt capture muka baby for the 1st time...perasaan ku..Ya Allah..is that my baby??muka dia mcm bY..pipi yg sgt tembam..just like i used to imagine before..hidung dia kecil je..mcm papa dia gak...comelnya....(padahal all babies in the world mmg cute p0n..!!)- saje nak puji diri seniri..hehehe...

So..masa yg dinantikan..apakah gender baby??? cuba tgk gambar kat bwh ni....


korang teka boy ke girl...? clinician tu bagtau..look at those hamburger..hamburger??tergelak pula bila amoi tu define it as hambeger..hehe..so confirmlah..it's a GIRL!!! hmm..nampaknya drpd comment kat FB,bib & anun teka dgn tepat..cayalah..!! ain& hubby dan murni...sori..salah la korang teka

finally revealed..my first baby gonna be a girl..nama pun dah ada..tapi takmo share lagi..hehehe..smoga gegirl lahir dgn selamat..jadi anak yg solehah..cukup sifat,sihat,bijak ..amin...

Wednesday, February 23, 2011

officially 7 months !! wink..wink!!

Holla..


Alhamdulillah..today i'm officially 7 months pregnant!!

kejap je kan masa berlalu, and i'm almost 2 months away before i could meet my sweet lil darling coming into this world.


i admit, i made so much mistake during my pregnancy..i shud take the initiative to record all the wonderful thing happened to me all this while..every progress of my baby development, all the sweet moments experienced by me & bY .but laziness had made fail to do that..poor baby..u couldn't know (in wriitng) how mama & papa feels of having you soon ,once you grow up and read back mama's blog..i'm sorry baby..


takpelah..sementara berkesempatan ni, it's better late than never kan?