Tuesday, March 30, 2010

LaGu sAyA...

hollaa...

pagi tadi time driving nak gi keje, topic hot chat kat radio hot fm sangat la catchy..apakah lagu anda-yg ada kena mengena dgn hidup anda..

hmm..personally,antara myself dgn bY ada 2-3 lagu yang sangat disukai& ada nilai sentimental tersendiri..tapi lagu yg paling sesuaiii nak dedicate to my beloved hubby-Mohd Hishamudin is lagu
Dealova....

aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmuaku
ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih
aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan

reff: kau seperti nyanyian dalam hatiku
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela
kau selalu ada
hanya dirimu yg bisa membuatku tenang

tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi, dan sepi

repeat reff [2x]

selalu ada, kau selalu adaselalu ada, kau selalu ada


waduh...sgt puitis and very meaningful,okey...yes..it's true..i juz can't live without him..coz i looooove him so much..no words can ever describe my feelings towards him..biarlah slalu gaduh ke, merajuk ke,kena buli ke...i'm glad & thankful Allah has chose him to be my soulmate.

tapi...ada satu lagu lagi yang i sangat la....suke..always wanted & berangan bY akan dedicate this song in one of our romantic dinner one day- My Baby You( Marc Anthony)..walawehhh...sgt suke lagu tu....menggambarkan betapa chentanya si dia pada si ceweknya....tapi dah puas bagi hint...bY buat tak reti jer...huh..!!

lagi satu, lagu khas untuk kami sebaik bergelar suami isteri adalah lagu "Terima Kasih Cinta"-Afghan....lagu ni didendangkan oleh a group of musician yg datang ke meja kami masa kami tgh having our romantic dinner at Jimbaran,Bali masa honeymoon dulu..OMG...rasa nak nangis jer...among the most unforgettable moment in my life...


video

Thursday, March 25, 2010

nak cerita..tapi...

Hollaa..
mcm2 rasa nak cerita..tapi tak terupdate kat blog..
sume simpan dlm hati jer..
tak sempat..especially part nak upload gambar..sgt la malas coz slow..
tgk la nanti, lps final exam..kalo rajin..

lgpun skang ni bz nak buat assignment yg sgt byk & study for final exam..

oh, yea..baru dpt kad jemputan from Shazilla (ex-engineer unit projek)& tunangnya yg sgt2 tak disangka2- Adyhazreen( accountant at my ofis)..
wohoo..dlm diam depa main chenta ya...(walau pun dah boley agak dah..)

Congrats to both of you..mmg wedding yg sgt dinantikan coz she's among my colleague yg byk cerita cinta yg duka lara-dan akhirnya bertemu jodoh di usia 30 thn..seorg yg sgt cantik, independent,smart...sgt bodos lelaki2 yg tak tahu menghargai dia sebelum ini..

to sha & ady, selamat pengantin baru- sowi tak dpt dtg on your wedding coz ada exam ptg on dat date...(frust!!!)

Monday, March 15, 2010

MaTTA Fair 2010

Hollaaaaa....

Pagi sabtu yg sgt giler memenatkan...dah la mlm tadi, balik keje trus shoot gi umah Kak Ida @ Bkt rimau.my parents in law dtg KL coz siang tadi dorang gi melawat besan dorang (mak kak sue got warded) kat spital Ipoh.my bY yg bawa dorang ke sana..

then dlm kul 10 mlm,balik Putrajaya plak coz dah janji dgn my parents nak bantu mereka unpack barang...
sampai jer...mama tgh kemas2 barang..so sebagai anak,(walaupun tgh capek gilerr) takkan sanggup nak TGK JER dia kemas brg sorang2..so, merajin kan diri membantu smpai la nak dekat kul 2 pagi, baru dpt tido..
tu pun tak brape nak lena..i realized, sejak dok sini, my room tak brape syiok la nak tido..bahang semacam jer...so, sampai ke pagi, tido yg tak berkualiti..kepala jd ting-tong jer..
arini kena bgn awal- coz mcm2 agenda to catch up..appointment dgn bakal Mrs Kimy nampaknya mcm kena cancel~~sowi ain ;(

bgn jer, terus tolong mama susun baju yg berkotak2.tu pun half way jer..bY bangun, bg dia b/fast trus gi umah lama mulakan operasi bukak kipas, cabut paku drpd dinding & tampal lubang pd dinding...berlengas ketiak tak hengattttt...masa time b/fast, bY dah pesan awal2, kul 11 kita gerak gi umah Kak Ida balik...mkn sana...(hmm..ye..la suamiku...)
sampai sana, tolong mama sham masak apae yg patut..kebetulan dia sorang je ada..kak ida & nadia keje..cian plak tgk dia msk sorang2..w/pun bdn aku ni, kalo kena tolak, confirm trus rebah..dah sgt tak larattt..tak cukup tido, and kepenatan buat keje tadi..

lepas mkn..kami nak gerak cpt2..i got kelas mlm, tadi bY ada discussion dgn geng dia nak buat assignment dia...on the way je, bY tanya nak gi MaTTa fair tak..?

terkedu pun ada...yelah..mmg dari aritu aku merengek nak gi matta fair-konon nak beli pakej utk our anniversary..tapi smlm kat opis ada gak la survey pakej kat net, what are the activity can be done at Krabi / phuket/bangkok/ koh samui..basically, mcm biasa2 je..and the package pn mcm diluar bajet kami gak la... + peristiwa mlm tadi , lg lah bernekad mcm tak nak gi.konon nak mogok @ merajuk..

tapi, bak org mengantuk, disorong bantal..org dah offer, amik jer la..huhu..tapi tanya dia gak, mcm ner pasal discussion dia...dia kata, dlm kul 5 mcm tu..by then baru kul 2 lebey..ohh..no wonder lah..
so kami pun trus park keta kat Flat pekeliling, and naik LRT ke PWTC..to prove yg aku mmg tgh mamai masa tu, kami tersalah naik tren..patut naik yg hala ke Ampang, tapi ternaik hala ke sentul..huhu..
sampai jer..mak aii..manusia tak hengat....takpe..perjuangan perlu diteruskan..alang2 dah sampai..lgpun nak kena cpt, since bY ada discussion dgn geng dia..entrance fee sorang kena caj RM3..then bley dpt wrist band + green bag (save the planet)

rupa wrist band to Matta fair 2010

kesesakan yg amat kronik-mujur naik lrt


target mmg terus cari booth yg offer pakej krabi/phuket..cari-punya cari, sumenye exceed our bajet...yelah, dlm 350++..ground arrangement je pun tu..tak termasuk nak main bot ke, etc...cari punya cari...last kami jumpa satu booth anjuran Thailand tourism where all the participants are directly from hotel -bukan travel agent..dan lepas pusing + discussing+ tawar-menawar, we manage to get a 3D2N + island hopping tour + 2 hrs thai massage = rm260/pax shj yer..isn't it damn cheap???alhamdullahh....niat di hati utk celebrate our precious 1st year together-gether at Krabi...insyaallah..tapi jgn gelak ok..tiket flightnya tak beli lagi plak...haha....

so..krabi..wait for us ya....bila???tak tau la biler...(dah masing2 bz dgn kelas)..ekekekke...



tak sabarnya!!! so..pesanan ikhlas drpd saya kepada kengkawan yg plan nak berjalan2,
-beli holiday pakej kat matta fair-really worth for your money
-kalo oversea trip( ASEAN countries), better beli pakej direct from hotel, not from local travel agent
- identify that country you wanna go peak season, then only plan your holidays (ie: krabi peak season Nov-March)
so..interested???nantikan kemunculan another MATTA fair 3-5 september 2010..

Wednesday, March 10, 2010

banjir lagi

Holla..

alahai...ni dah kali ke-3 umah kami banjir..reason??masalah piping /tangki air kat umah kami..walau tak seteruk yg 1st time dulu yg berlaku masa bulan posa yg lepas~ still mengakibatkan resapan air berlaku pada parquet upper floor..mujur tak melimpah jatuh ke lower floor..

i was alone last nite, since busyuk keje mlm..dlm kul 5, mmg dah terjaga..ada lah terdengar bunyi tik..tik..tik..pikir jugak bunyi air kat mana..so, i assume samada bunyi titisan air aircond( mmg slalu ada bunyi, but then by that time, aircond dah pun off),my 2nd assumption, ujan kot kat luar..kay...fine..sambung tido

uish..rugi waktu tido ku yg berbaki dlm 55 minit lagi ni..sambung tido...
kul 6 alarm bunyi..ah..snooze dulu la..bj dah siap packing, bj nak pakai pun dah siap iron..baru snooze 6 minit, rasa tak sedap hati plak nak abiskan sisa 3 minit nak tunggu snooze abis..

ah..bangun jelah..

sebaik kaki kanan mencecah lantai bilik..Allah!!!bencinyerrrrrrrr...again,banjir berlaku!!buka je pintu bilik,ruang tgk tv dah bergenang dgn air..water dripping from ceiling..sah, ni kes Busyuk buat piping dia ritu..

and again he seems being a tikus baiki labu..dah la aritu kunun nak repair kipas which still functioning, (cuma suspect ada shorting kat motor dia- coz akan trip DB bila tekan kepala dia), bila dia buka, pasang balik, trus takmo jalan kipas tu..hampehhsss..

and now, kebocoran di siling, suspect akibat dia tukar pipe, coz nak improve water pressure dlm toilet master bedroom...alahaiiii..

maka, terpaksalah bertungkus lumus clearkan air yg bergenang. tepon busyuk- mujjur dia bkn tgh tido kat kilang, dia suh tutup main pipe..fuh, baru lah berkurangan titisan air itu..tapi jenuh gak la..mujuh ada tempat perah mop tu..

tgk jam, dah kul 6.26..ala..dah lambat ni..slalu 6.30 dah ada atas keta...terpaksa lah guna h/way guthrie nampaknya..melayang la my RM2.80... :(

rasa2 keadaan dah reda, cpt2 mandi & siap, ready to work..

moral of the story : jgn cuba jadi tikus nak baiki labu...DISASTERRRR..

Saturday, March 6, 2010

Yummy cakes..cupcakes..anyone??

Hollaa..





knpe entry kali ni nak cite pasal kek??


well..ini adalah sebagai salah satu usaha nak mempromosi biz kek, cupcake,dan kuih made by my Mak Lang..





frankly speaking..Mmg sgt sedap..you can never find a very moist choc cake, a very nice,juicy jemtart other than my Mak Lang aka Kak Ita..





Every year,she made hundreds of thousand jem tart, especially during hari raya or any other festive season..





i myself mencari duit raya lebey every year by selling these jemtart among my ofismate..and of course..they really love it..





One of her biggest contribution in my life is by sponsoring her special choc moist cake as one of my hantaran gift during my engagement day~~tenkiu so much Mak Lang..muahhsss..

Sangat terharu okeh...

So..to all viewers..meh reramai jengok blog my Mak Lang-- which actually managed by her daughter ( which is also my cousin- Kak Juwie) at http://dinalisya.blogspot.com/

jenguk..jenguk..kasi usha hasil produknya...but trust me..the taste that u wont regret...value for money too..