Tuesday, July 27, 2010

8th Couple Anniversary....

Hollaa....

Pejam celik, arini dah genap 8 tahun kami berchenta..kami declare couple pada tanggal 27.07.2002..Kenangan masih i terima offer couple tu, a bit kelakar..hari tu kami keluar utk kali kedua...ke KLCC..

Kami tgk movie citer Men-In-Black..actually,bY dah propose ajak couple, a few days back..cuma saje tak nak accept..coz saje ...walau dlm hati dah gumbira sgt..so happen tgh tgk cite tu, i excuse myself utk ke washroom...otw there, i SMS to bY, "yes, saya terima jadi coulple awk"..konon2 segan la nak ckp terima depan2...once balik ke tpt seat, he acted seemed mcm takde pape berlaku..i asked him, dpt tak msg? dia plak tanya msg apa..?! ceh..layan betul tgk cite bodoh ni..sampai dpt sms pun bley tak sedar..hampehhh!!

then, baru la dia sibuk2 nk check hp dia...and guess what how he responded???.."oh,OK.."

that's all..!!! sgt la hampeh..kan?ingatkan dia excited ke,teharu ke...last2 "ok" je jwpn dia..hurmmm :(
so sepanjang kami bersama sblm kawen. i;d like to share pictures of us masa zaman dolu2..Jgn gelakkan ok...!
gambar pertama kami ambil bersama-during bY's 20th berfday( look at me- sgt gemuk kan...?!)
jenjalan kat Sunway Pyramid-bY yg sgt kurus..
Jenjalan ke Genting
we used to be classmate in UTM
On my 21st berfday

On our engagement day @->--

( bY yang sudah gemuk sejak balik Japan )

Thursday, July 22, 2010

happy berfday to you..MAMA...

Hollaa....

glad to annouce dat today is my beloved mama 's berfday..yang ke..? 52 tahun..dah lebih setengah abad beliau mencurahkan kasih sayang buat anak2 dia ..thanks a lot mama..i love you..

i admit, sejak lepas kawen, i seldom balik umah mama..faktor masa & jarak menyebabkan payah sket nak balik sana..kesian jugak tgk dia..yelah, wiken ada kelas..kalau takde kelas,terasa nak lepak2 je kat umah..kemas2 umah..buat laundry..sementara menanti bY balik...kalau balik sana,takkan nak balik hari jer..mana puas..kan?tak berbaloi...besides, bila dah kawen ni, t/jawab pada suami dah mengatasi segalanya...kan?

i realize, once i balik, mesti dia sgt happy..time ni lah dia nak manja dgn buah hati dia yg comel ni(sayer la tuh!!)..nak bagi updates pasal diri dia..ajak jenjalan kat alamanda...etc..[ dan anak dia ni plak jenis malas nak berjalan kalau wallet tak brape ada isi..]

apape pun...she's the best mom in the world..walau selalu gaduh dgn dia..walau dia selalu bising especially whenever i drive over the permitted speedlimit,langgar lampu kuning...malas kemas rumah,etc..but i know she nag for my own good..for my own safety..

always wanted to fulfill her dreams which is to hire someonewho can do ironing works for her during wiken..coz that is the task she hates to do the most since i was young..Insyaallah mama, bila adik ada rezeki lebih sket esok2, i'll send your clothes to the dobi jer..to iron all your clothes..mama tak yah susah2 iron lagi,ok?

to my mama,Mahfuzah Mukhtar...i know i'm not a good daughter to you..but i always wanted to be good just like you..May Allah blessed your life with good health,panjang umur, and murah rezeki...

Monday, July 12, 2010

eh..eh..nama kita sama la..(hampir sama actually)

Holla..

sabtu mlm yg lepas..saje lyn bloghopping online shop...tetiba ternampak satu nama pada tracking list tuan tanah blog ni..nama buyer ni..almost the same wif my name.hahaha..

as far as i concern..dlm m'sia ni ada 4 org jer nama saza( sazali tak kira eh..)

1)my bro- saza azrain shah
2) myself - saza zuliana
3) sum1 i know from V.I- Saza Indrainz
4) sapetah..pernah gak jumpa..saza sumthing2...lelaki la..


then jumpa plak nama dlm trancing list tu--> sazasuliana

hey..awk curi nama saya..i tot my name is unique & exclusive enuff!!