Sunday, October 25, 2009

100 hari bergelar isteri

holaa...


ceh..tajuk tak hengat..!! yelah..dulu2 kat dlm berita ada lah ckp 100 hari PKR memimpin Selangor...100 hari pentadbiran najib..etc...


so aku pun nak amik port gak...100 hari sbg mrs hisham...


alhamdulilah..setakat ini semuanya berjalan dgn baik..kemanisan berumahtangga amatlah dirasai..kepayauan pun tetap ada..biasalah..aku masih cuba nak sesuaikan diri dgn status baru sbg isteri..masih byk perlu aku pelajari & lalui utk menjadi isteri yg sempurna di mata hubby ku..takpelah..perjalanan hidup kami baru nak mula..so kena slow & steady...


pencapaian aku setakat ini- paling membanggakan i manage to cook all by myself during makan2 session among my & hubby's siblings ..aku masak soto, spageti (kuah buah sendiri taau!!), jeli,bancuh air sendiri, semuanya lah..even mama ada, tapi mmg aku dah bgtau awal2..let me do by my own..sampaikan org yg datang pelik, nape ada 2 jenis kuah soto- coz satu my version, yg lg satu mama's version...yang penting, abg kata soto yg i buat sedap..!!hahaha..i likeeee!!