Friday, November 26, 2010

Berakhir sudah title sbg seorang STUDENT!!!

hoLLa..!

Alhamdullilah..semalam 25.11.2010, officially telah berakhir my title sbg seorg student selepas menduduki my final exam paper- Kaedah Berangka..Mmg study all out gilerr la..!dgn harapan dpt score subjek ni...but at last, it seems mcm tak mungkin berjaya...:( lots of calculation need to be done..soalan mmg boleh buat, coz based on the revision i did previously, sume sebijik2 kua....tapi tak sempat..dunno why..mmg very frustrating!

ntahla..apa lah grednya nanti..hrp2 tak terlalu rendah hingga effect my overall CGPA.Amin..Ingatkan segalanya berakhir dgn happy2..tapi last2 jadi sappy pulak..adalah setitik -dua air mata yang jatuh krn kecewa...yelah..benda yang kita boleh & mampu buat, tapi tak terbuat coz tak sempat..sape tak frust,kan?!

Besides that, kecewa gak..ingatkan ada org nak celebrate "kemerdekaan" kita..tapi org tu buat dono jer..biasalah..i'm always full with high expectation & dreams, but i always forget that there exist certain people yang takde perasaan..hurmm..

on top of that, my HP yang bY bagi few days before kami nikah pun dah jadi bengong-bengong.lgsg tak boleh on dah..that means, my $$ bakal berterbangan juga..aduhai...sudah jatuh, ditimpa tangga..and today, i received my KPI result...sgt tak sangka, kena slash by HQ people..sdgkan ofis level, i suppose to get EE...ingatkan adalah rezeki utk baby next year dgn duit bonus & increment lebih sket..

Ya Allah, dugaan apakah ini???sabar..

Monday, November 8, 2010

kali pertama mendengarnya..

Holla..

i admit ada byk outstanding post yg nak di post, tapi tak terpost..tapi this one, nak kena juga dipost arini..something special just happened to me this morning..

i can hear my baby's heart beat for the first time!!!

hari ni ada 2nd checkup kat klinik gomen..lama jugak la tggu kali ni..sejam 45 mint baru sampai turn..tapi takpe...janji puas hati,kan..

iwas a bit shocked bila nurse ckp my darah merah rendah..last visit was 11.3..and now 8.9..normal is suppose >11.tapi berat tetap naik ..haha..2 kg lebey...dushh!!so, kena dlm pemerhatian..next 2 weeks, kena dtg lagi...

nurse ada tanya dah dpt rasa baby gerak blm..coz my fren , week 16 dah dpt rasa..tapi i blm rasa lagi..risau gak...tapi dia tetap nak check..so dia pakai scan yang w/o monitor..bley dgr bunyi jer la..dupdupdupdup...."ha..tu, bunyi jantung dia..."

Ya,Allah..mcm tak cayer jer..mmg betullah dlm iklan Anmum yang Sh. Shahira gi scan, bila tgk baby dia discan, dia nangis..that moment mmg tetiba rasa sayu jer hati..Allahuakbar..Besarnya kuasa-Mu..ada hidupan dlm tummy ku kini...

Alhamdulillah...