Thursday, July 9, 2009

me..doing the painting works??


holaaa..

last thurs & friday, i took 2 days leave..juz to concentrate helping Busyuk do some minor cleaning & painting works at our new home..

jgn tak percaya, i manage to do the painting in our room all by myself...penat woo...and followed by the dining area the next day.


ari khamis tu, the job we did was hiring contractors to do the plaster ceiling..baru la aku tau mcm tu rupanya buat plaster ceiling..huhu..actually dia dah siap dah design nye..just prepare the frame, letak base dia, and put up the design keliling ...and siap..since kami bajet ciput, so, painting works need to be done by ourselves la kan..
at the same time, i do continue my works painting in our room while hubby ( cewah!!) sambung kerja installing the lights and fans..

the next day, contractor polish parquet plak datang...pegh..mmg tak bleh buat keje lgsung..dorang grind existing parquet sampai habuk kayu berterbangan..bahaya utk kesihatan betul!!! dah ptg2 sket baru kami sambung keje kami..cat dining area n the plaster ceiling..

hehe..it's me doing the painting at the dining area
yang paling hampeh, kan sinki kat dapur tu starter pipe dia hilang & patah dalam..kami pun panggil la org utk repair..dah nego, dia caj rm130..ok la..fine..since we thought kami tak mampu nak repair sendiri & we afraid air dah seeping to umah jiran next door..

sekali dia repair, pecah sket tile tu, potong paip sket, replace new one,keje tak sampai 15 minit, dah blah..and it cost us rm130..

aku yg dari kul 4 cat siling tak siap2 lagi!!

mmg hangin jer kami..ingatkan nak kena pecahkan tiles satu-satu...rupanya senang je keje tu..cit..!!!

total damage these 2 days : almost 1500..

still ok la...to be compare kalo kami tak survey dulu..huhuuhu

Wednesday, July 1, 2009

counting the days

holaa...

haduih..mmg mengeluh jer la aku sejak dua menjak ni..
aduih,tensen bangat..
tensen nak kawen..
boleh ke mcm tu..risau jerawat naik jer ni..
kalo nak ikutkan, i;m just 16 days away from "that" day..
mcm tak cayer yg teramat..
i'm gonna be a bride soon..
something yg tak sangka will come true..
kad kawen, i've started distributing to all..
but yang paling terkilan...kad utk ain la...
even though kad dia yg first aku tulis, tapi dia bukan yg first dapat..
sowi ain..my time was too packed!!
yg sadisnya, a week before my wedding, i have to attend class la pulak...
hadoiiiii..

mcmner ni..and now i'm a bit bz tolong bebeh bersih2kan umah, etc..kalau la badan ni boleh dibelah-belah..kan bagus...part tangan kiri handle distribute kad,part kaki kiri gi cat umah, tgn kanan start packing nak pindah, and lastly part tangan kanan gi kemas umah mama..
i wish to have that magic wand to make my wish come true..zassss!!