Tuesday, April 7, 2009

3 months away

holaa..

mcm tak cayer tinggal 3 bulan jer lagi before i'm officially becomes Mrs Hisham..setakat ni, barang sumer dah beli..cuma there are few thing blm sort out lagik..here goes my list...

  • baju kawen..urmm..ada masalah gak tu..tetiba dapat news my lovely wedding gown hilang ..mujur i've decided earlier not to wear it as my main attire..tapi mmg frust la..suka sgt design baju tu..dah mcm2 org komen sexy la,itu lah..kutepis semuanya..nak jugak..my wedding day..once in my whole life..buat pe nak dengar ckp and komen org..do wat u wanna do..wear watever u wanna wear...so, hikmah di sebalik kehilangan baju tu, aku jadi frust- coz my wedding fantasy are now gone---uwawaaa.. tapi at the same time, aku boley cut cost kot..since my earlier plan tak cadang pun nak tukar baju time potong kek..hurmmm..watever..

  • catering- choosen, tapi belum gi food tasting lagi..
  • lokasi - Dewan Kejiranan Presint 9
  • hantaran...lepas final exam baru nak start concentrate..
  • kad jemputan..maybe next week baru bley decide..
  • door gift - dah survey ..tunggu masa nak order
  • gambar - my dear bro& sis dah tolong book & bayarkan(alhamdulillah..thnx alot)
  • mekap - dah book n cinfirm dgn rumie
  • cincin - dah lama beli
  • guest list - my frens dah ler..family members?huhu..tolak ke parents la utk handle
  • honeymoon - wajib beli awal..settle!!!!
  • H.I.V test - done!! i'm free from hiv virus..

apa lagi ek??? ooo..DJ!! tak tau mana mau cari..takut macam mahal jer..ada ker yg bawah rm300???

urusan dgn jurunikah belum settle lagi..tu la, bebeh ni leceh la..lambat sgt uruskan part dia..aku risau betul kalau date tu dah penuh..huh!!

cuma yang mengganggu aku skang ni..nak cari fotografer kat Dungun..bajet ciput, nafsu besau..hahaha...takde jumpa lagi yang berkaliber, yet cheap..mmg ada yg below rm1k, tapi bebeh's bajet below rm700..hurmmmm...payah betul..!!

that all for now, i guess..

adios!!

Thursday, April 2, 2009

madagascar ballon

alohaaaa..

cute tak ballon tu?? sebenarnya ada citer di sebalik belon tu tau..citenyer gini..pada satu hari yang dah lama berlalu, myself and mama pegilah jenjalan kat alamanda..once we reached there, nampakla ramai nyer org pegang @ bawa belon mcm gitu kat merata alamanda- both children & adults...mcm comel plak belon tu..first time nampak ni...i suspected, ni mesti kes ada promo citer kartun Madagascar- coz by the time mmg cite tu baru start kat pawagam...

as usual..aku mmg takmo kalah..terasa nak jugak belon tu..and start merengek kat mama nak gak belon tu..thank god mama beitu memahami anak dia yg sorang ni- yang teramat childish-dia pun kata ok..jom kita gi cari...at first we search at one kiosk yang mmg sells ballon dpn Reject Shop tu..ermm..mmg takde tanda2 dia jual that kinda belon..frust...then gi pulak ke GSC..kot2 dorang still bukak kaunter promotion..takde gak..arghhhh..tensen.tensen..nak jugak!!!

then we go around the whole alamanda, semata2 nak cari belon tu..pun takde..huh..frust!!

then i sms abg( who was acually tgh dating and arrived alamanda earlier)- asking him how to get those ballons...dia pun tak tau..dia kata kat GSC area takde pun org jual..hishhh..pelik ni..mana dorang dapat???

tapi aku sempat gak pesan kat dorang--kot2 lps tgk wayang kalo ada nampak...suh belikan..
tapi malangnya...sampai la ni....mmg tak nampak org jual..

dannnn..nak dijadikan citer, smlm lepas taklimat kat Bangi, me & few frens gi singgah warta bangi, jenjalan sana during lunch time...tgh dok ronda cari parking..tetiba nampak plak belon madagascar tu....horeyyyyy..jap lagi bley beli..

lps ronda2 kat warta, time nak balik, ajak imah temankan ke kedai tu..it is actually kedai RM2..excitednya dapat beli..on top of that...kedai tu gak ada jual lelayang colorful mcm kat putrajaya tu..and it cost only rm2!!! kat putrajaya rm8..while kelmarin tanya kat tepi padang kat puchong..rm12..cehhh, they really making money..

on my way back to subang ofis--hati sudah bunga-bunga daa....dapat beli belon..dapat beli lelayang....bestnyer.....

i like to move it..move it!!!!