Monday, May 31, 2010

i leave that house...

i leave that house with mixed feeling..

happy- coz i no longer gotta handle stupid2 thing in that house...wasting my money & time

sad- i was the last person before that girl died..why..??? i'll tell you later..

Monday, May 24, 2010

Fun fair..i love it....& so much fun

Holla...

lama giler tak tulis blog..bukan apa..merajuk..coz takde org yg sudi baca..huhu..
takpe la..syok seniri...:(

oowhh..byknyer post yg nak dipost..tapi tak terpost-post..bila ek..kemalasan pun ada..selalunya cite lelama pendam jer dulu kat draft...yg jadinya..sume cite yg latest..contohnya..tara...
bergumbira di FUN FAIR..yeahhh!!

mcmner bley terlanding kat fun fair??actually, last sat, bY gi tukar tayar & sport rim kat pekan rawang..dr 16" di down size ke 15"...katanya zaman main kete dah berlalu..(dlm hati~~Alhamdulillah)..huhu..lambat gak abis -dkt kul 10.siap kena kencing dgn kdai tu..hangin jer rasa...then gi mkn KFC .so happen masa otw nak ke petrol pump, ternampak Fun Fair tepi jalan...so dgn semangat kebudak-budakan yg masih menebal dlm diri ini, i urged bY to stop by awhile.Awhile??-jgn harap..huhu..oh ya..abaikan kualiti gambar yg hampess itu..biasalah..guna kamera hp murah jerr...
Peace!!

suasana standard di Fun Fair- penuh warna-warni & lampu2



Dah lama rasanya tak gi Fun fair nih..rasanya 4-5 thn time zaman berchenta dulu..kat ampang mana ntah...yg penting dgn org yg sama la..(of coz)...so, time tu dpt hadiah botol air Powerpuff Girl- my fav kartun..lg la sukerrr..
back to recent visit, agak happening gak la-maybe mlm minggu kot-kalo ujung bulan lps gaji, msti lagi ramai kot...lokasi dia, to be exact, dkt2 Mydin Rawang..
Bagi yg tak pernah menjejak kaki ke Fun Fair..meh kasi story sket..Fun Fair ni slalunya di run oleh sorang towkey yg berjalan merata tpt.asal ada kwsn lapang ker kat memana area yg dorang jumpa..msti dorang akan mula set up fun-fair dorang...games yg ada slalunya bumper car,rumah hantu, train utk bdk2, dan merry-go-around yg merupakan trade mark fun fair..
selain dari games tu, ada gak dibuka booth-booth games..games bodo2 jer..hadiah pun bodoh2 jer..buat suker2..tapi bila tgk org lain dpt hadiah bear besar..sudah tentu hati ini melonjak2 nak juga..tapi beware- jumlah yg perlu di bayar utk dptkan bear besar tu, ntah2 lg mahal drpd beli terus kat kdai jer..
bila kat fun fair ni, kena hati2..takut akidah terpesong..niat kena betul bila main games kat booth ni..main games utk menang hadiah, atau main sekadar suke2 tanpa mengharap menang..coz masa tu, terjumpa satu couple ni, dok keluar duit- coz asyik tak kena je tekaan dia--> so thru my naked eyes..dah mcm berjudi,,selagi tak kena, dia kua duit..asyik letak duit jer..seram tgk..
salah satu games yg menarik kat sini ialah main Bingo..mcm best gak..tapi tak main pun..mahal..membazir..
Booth main bingo

yang atas tu, games yg saya main...games bodoh jer..campak je gegelang tu ke dlm paku..then dpt adiah...satiap paku ada hadiah dia..kalo kumpul 6 point, bley converty hadiah...hadiah yg telah diconvert adalah........
V
V
V
Mashi-Maru~~comel tak??hehhehe

Saturday, May 15, 2010

yeayyy..saya menang!!

Holla...



penantian yg sangat berbaloi..hahaha..utk pengetahuan you all, saya telah memenangi tpt ke-3 bagi contest "Love is You and Me" anjuran Beba..sgt la tak percaya and too excited to hear this good news..yelah..dah byk kali masuk..slalu masuk top 10 jer..alhamdulillah, kali ni menang..sgt la membakar semangat utk join contest lain yg ada..



actually bila join contest ni, bkn la kemenangan sbg target utama..of coz kalo menang sgt la gumbira.. saje suke2..memeriahkan blog org len..



so sesape yg ketinggalan sblm ni.nak tau mcmner rupe gambar "cari mkn" hingga kami bley menang, bley klik sini .



hadiah kemenangan yang bakal diterima adalah....



Special thanks kepada Sabahaccessories atas tajaan hadiah yg cantik ni..i likeeee..