Thursday, March 31, 2011

sudah 9 bulan...!!

holla..... wah..diam-tak diam, minggu ni dah 36 weeks @ 9 months pregnant..kejap betul ek masa berlalu tanpa di sangka2..i shud say i really treasure every seconds that i have being pregnant..pengalaman yang tak semua org dpt rasa..Alhamdulillah.. kalo ikut org selalu ckp..."ibu yg mengandungkan kita 9 bln 10 hari"adakah ini bermakna aku ada 10 hari jer lagi?? frankly speaking, i'm not mentally ready..serius...dah peknen 9 bln pun mentally tak ready.."ready" in terms of pegang tjwb sbg ibu ,menjaga anak, kena berjaga mlm, and yg paling menakutkan "ready" utk go thru labour pain... lagipun kat opis ni, byk lagi kejer nak disettle kan.mcm tak best je kalo cuti, otak terpikir2 hal keje..(am i workalholic?)..my boss pun mcm impressed gak, aku masih larat utk drive gi keje- satu perjalanan yg jauh setiap hari...jarang MC..ntahlah..perasan gak, kalo org lain, asyik MC je..maybe, alhamdulillah, Allah makbulkan doa ku agar dikurniakan kesihatan yg baik & dipermudahkan segala urusan kerja spjg peknen ni...syukur... latest check-up last Mon, Dr ckp baby dah 2.8kg( wow..beratnya!!-dushhh)..and dah kena weekly check-up dah skang ni...ada kwn2 yg suggest, suh MC je...malas la pulak..kat umah bkn buat apapun...

Monday, March 14, 2011

handphone baru...yeayyy!!

Holla....

excited nak citer ni...i juz bought my new handphone yesterday..yeay!! Tak tau la mcmner hati terlalu nekad utk nak beli jugak, sedangkan kalo pikir 3-4x, takdelah keperluan sgt utk beli lagi, since my old SE K660i given by busyuk 2 hari b4 kami nikah,still in good condition( w/pun kekadang dtg meragam dia)..

niat nak beli timbul since last year bila my old sony meragam..tapi bY nasihatkan hold dulu coz masa pembentangan Bajet 2011, PM kata in 2011 byk brg import akan dikecualikan drpd tax, termasuklah handphone...

tapi my SE meragam teruk sgt, terpaksalah beli henpon basic brand samsung-RM80..buat smentara waktu tunggu new year..my SE bagi kat bY pakai- (coz henpon dia hancuss gak),,entah mcmner dia belek HP tu kat kilang dia, tetiba my SE dah jadi normal & ok pulak...(save duit!!)

since then sampai lah semalam setia memakai SE..hp elok lagi, but why beli yg baru?? entahlah..tiada jawapan spesifik utk itu...pengaruh alam sekitar kot..huhu..yelah, kat opis sume org pakai hp canggih2...bdk2 technician in my department sume geng blackberry & samsung tab..bdk tech unit planning kat tingkat atas plak geng I-Phone 4..technician pakai hp canggih..tapi exec pakai hp cabuk jer.. :(

my 2nd reason maybe sbg hadiah sempena my own graduation kot , next week..setelah penat belajar 5 thn..hilang sosial life on wikens..so i tot it is a great idea to reward myself(kot..?!)

my 3rd reason..hmm..apa ek? senang nak bervideo call dgn bY kot..coz lps ni, my SE akan pass kat dia..suh dia beli hp baru,dia takmo..sayang duit katanya..so,bila dh ada baby, senang lah dia nak tgk baby kalo kami berjauhan, especially kalo dia shift malam..

so, i guess those 3 reasons are strong enuff why i should buy new hp rite?hehe..

so nak jadikan cerita..hp yg baru I beli ni..murah jer..bajet ekceli rm800 jer..dan berhajat nak pakai model nokia pulak selepas 2 hp seblm ni,SE..bknpe, SE slalu sgt hang..pastu nak kena reformat..nyampah..tapi user frenly..

dok usha dlm seminggu dua yg berkenan di hati nokia C5 & C6 range..bila dh sampai kedai, C6 ada 2 version..C6-00 & C6-01..but of coz c6-01 sgt la cantek...8MPixel (my main concern kamera & 3G dpn)..market price sume rm1000 ke atas..by suh amik SE Vivaz jer-rm780..tapi bila dok pikir, takut vivaz hp recon, bY plak sudi nak topup sket, so, tada....here it is my new HP Nokia C6-01..hehehe..jgn gelak okeh..yelah di saat sume org pakai BB, IP4 segala bagai..hp ni jer yg mampu milik...

janji hati hepi :)