pernah dgr & makan sejenis menu bernama "Kacang Pool"?
aha...kalo bkn org J.B, msti tak pernah dgr..rasanya..sgt lah sedap okey..!!
was first introduced by my big bro 2 yrs back masa gi JB utk attend Lab at UTM Skudai.time tu balik JB skali dgn abg & my classmate-Nurul(muka dia p0n mcm kak ira)
lokasinya: sebuah foodcourt tepi jalan on the way nak ke Bandaraya JB, bersebelahan dgn Bomba..opposite dgn Courts Mammonth...daerah tampoi kalo tak silap(to be corrected later)
last year attend lab, mmg tak sempat nak mkn lagi skali, coz menumpang kete org..but kali ni, dtg JB dgn bY, mmg akan paksa dia utk melepaskan kerinduan pd kacang Pool ni...
Mcmner rupanya dia...mcm dlm gambar kat bawah ni...Dihidangkan bersama sekeping roti homemade yg sgt besar & tebal yg di toast dulu, dan kacang pool tu ada telur mata kerbaw, limau kasturi, hirisan bwg,cilipadi sket ,dan kuahnya...
rupa kacang pool bila mula dicicah dgn roti
penangan kerindungan pada kacang pool- LICIN!!!
Nak tau rasanya??hmm..tak tau la nak describe..nama jer kacang, tapi bkn ada rasa kacang pon..bY pon memula tak nak gak...saya saje yg order memula,kononnya bY tak suka mkn kacang..bila saya nyer dah sampai, suh dia rasa..dia pon nak jugakkk...(kira sedap la tu pada tekak dia..!)
Rasa dia mcm ala2 mkn kuah spageti bolognese...tapi tak masam mcm kuah spageti la...
Asalnya makanan ni, dari ngr arab- tapi dah di "Malaysia"kan...harga? 2 tahun lepas kalo tak silap RM3.50, but tahun ni dah jadi RM4.00 semangkuk...
Kepada kengkawan yg teringin,tapi tak berkesempatan gi JB, skang dia dah bukak outlet kat Kota D'sara...coz aritu pernah gak kuar kat Jln2 Cari Makan hosted by Serina Redzuan...
tapi yg kat kota d'sara tu dgr citer mahal sket la, rm6.00 semangkuk..tapi owner yg sama..even masa mkn kat JB, dia ada tampal notes kat gerai dia mentioning they are now operating new outlet in Kota Damansara...
Klao dah teringan...apa salahnya...y not korang google jer "kacang Pool " kalo nak tau exact location utk outlet yg kat d'sara ni ..okeh??
selamat mencuba..
No comments:
Post a Comment