Friday, October 21, 2011

my feveret baby shop

Holla.....

nak tau tak, where is my favourite baby shop...? it is MANJAKU!!

kedai ni ada byk branch..yang selalu pegi branch Bangi Sek.9 & Bdr Br Sg Buloh..tapi the best outlet is the one yg kat bangi...mmg terbaekkk!!

frankly speaking, i used to underestimate this shop...ingatkan kedai cap ayam jer..i mean kdai yg jual brg baby yg brand yg tak dikenali...using cheap material,etc...tapi ntah mcmner, satu hari tu, ada kursus kat Tnb Bangi, tergerak nak gi kedai ni..kalo tak silap nak cari hooded blanket utk baby..nak tambah sehelai lg...masa tu boyot lg..rasanya dah 6month peknen kowt..

bila masuk jer..WOW...!! it is a one stop baby centre...segala brand , keperluan baby ada...pureen,kiko, disney, tollyjoy,etc...baby accsries pun semua brand ada..MAM,tommie tippe,NUK,Baby 1st year,etc..mmg perfect..! u name it, they have it..

sejak dtg kali pertama..mmg terus jatuh chenta...dan keep on dtg sini utk tambah persiapan nak beli brg baby(until now!!)..toys pun byk..kat level atas ada jual baby cot,stroller, bouncer, buai elektrik,segalanya la...

even masa dlm pantang pun sgt convenience utk suh bY gi sana ..beli puting,pampers, baby wipes,nipple cream..bg jer list, bY dapat mencarinya kat sana.






tapi a bit regret, masa peknen dulu, tak tau dorang ada privillege card utk pregnant mommy..dpt discount kalo tak silap..since skang kami dah jd loyal customer, mmg a bit rugi la tak sign up dulu...the best thing about this place..90% drpd koleksi baju Khayra setakat hari ni, semua beli kat sini...haha..much more better design, & price rather beli kat jusco...


berckp pasal bj Khayra..my feveret brand utk buat basahan hari2..suka beli baju brand Baby OK & Fiffy..murah, dan kualiti material setanding pureen( sama jer kualiti dia)..dan utk baju yg berjaring tu, ada mcm2 design utk baby girl...suke sgt..selalunya beli baju tido long & short sleeves & bj jaring2 tu jer...Khayra kan membesar dgn sihat, terpaksalah selalu shopping bj utk dia..hahaha


No comments: